Dacă e nevoie de pachețel pentru drum, acest chec cu legume și soia este perfect pentru că are tot ce îi trebuie din punct de vedere nutritive și este foarte simplu de făcut.

Ingrediente pentru un chec:

  • ½ cană granule de soia granule Inedit (cca50g)
  • 2 ouă
  • 150ml băutură din soia simplă Inedit
  • 200g făină
  • ¼ linguriță praf de copt
  • condimente: sare, piper, boia, ierburi aromatice după gust
  • 1 morcov mic, dat pe răzătoarea mare
  • 1 dovlecel mic, dat pe răzătoarea mare
  • 100g cașcaval afumat dat pe răzătoarea mică
  • o mână pătrunjel verde tocat mărunt

Încingem cuptorul la 180A°C. Fierbem granulele de soia Inedit 10-15 minute, după instrucțiunile de pe ambalaj, în apa cu sare. O punem apoi într-o sită, să o scurgem bine bine de apă și o apăsăm cu un prosop de bucătărie ca să fim siguri că am scos toată apa din granulele de soia. Într-un bol mare, amestecăm ouăle și băutură din soia, la fel că pentru omletă. Adăugăm făină, cernută împreună cu praful de copt, amestecăm bine.

Condimentăm totul după gust, cu sare, piper, boia și ierburi aromatice, apoi adăugăm morcovul, dovlecelul, cașcavalul, pătrunjelul și granulele de soia. Amestecăm bine și turnăm compoziția în tavă pentru chec. Coacem 25-30 de minute sau până checul trece testul scobitorii și e bine rumenit.

Vă anunț din timp că, dacă nu îl lăsați să se răcească de tot, nu puteți să îl tăiați bine. Pe măsură ce checul se răcește și cașcavalul se întărește, va fi foarte bine legat. Este cel mai bun rece, eu îl țin în frigider, tăiat felii și este o gustare perfectă.