Ingrediente:

  • 6 cepe,
  • 100 ml ulei, 1
  • 50 ml apă,
  • 1 legatură de pătrunjel,
  • 1 cutie Tofu în saramură Inedit,
  • 1-2 linguri de pastă de tomate,
  • 4 caţei de usturoi,
  • 1 plic de Vege-Gel Dr. Oetker,
  • 150 ml Lapte de soia Inedit,
  • 10 linguri rase Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker,
  • 5 linguri rase de făină,
  • piper,
  • oregano,
  • cimbru după gust

Mod de preparare:

Cepele se curăţă şi se toacă mărunt şi se căleşte cu uleiul până devine aurie. Se adaugă apa şi se lasă la foc mediu până dă în clocot de câteva ori; se ia de pe foc. Se toacă mărunt mărarul şi pătrujelul şi se pun peste ceapa înăbuşită.Tofu se scurge de saramură, se taie cubuleţe şi se pune peste ceapă. Se adaugă usturoiul zdrobit şi pasta de roşii şi se amestecă.

Laptele de soia rece se pune într-un vas mic, se adaugă plicul de Vege-Gel, se amestecă până se dizolvă şi se pune pe foc mediu. Se amestecă continuu până capată consistenţa unui sos. Se adaugă imediat peste compoziţia pregatită mai sus şi se omogenizează. Se condimentează după gust cu piper măcinat, oregano şi cimbru. Se adaugă treptat amidonul şi făina şi se amestecă continuu până se leagă compoziţia.

Drobul se coace într-o formă termorezistentă unsă sau într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt pentru a se putea răsturna.