Azi vă propun o rețetă de deșert foarte rapidă, numai bună pentru sezonul cald care vine, pentru că e mai bun după ce stă la frigider peste noapte a budincă de vanilie cu Băutură din soia cu aromă de vanilie Inedit.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 600ml Băutură din soia cu aromă de vanilie Inedit
  • 50g amidon fin
  • 100g zahăr
  • miezul de la un baton de vanilie
  • jeleu de kiwi pentru decor (opțional)

Mai întâi, într-un bol mare, amestecăm zahărul și amidonul, apoi adăugăm treptat Băutură din soia cu aromă de vanilie Inedit și amestecăm bine cu țelul, până nu mai sunt cocoloașe. Punem și miezul de la batonul de vanilie, amestecăm și punem totul într-o cratiță medie, la foc mic, amestecând constant cu telul, până avem o cremă de consistent budincii.

Turnăm budinca fierbinte în pahare (sau borcan) în cazul meu, o lăsăm să se răcească puțin, cât să facă o crustă și turnăm deasupra jeleul de kiwi. Puteți la fel de bine să folosiți dulceața în loc de jeleu sau să dați prin blender fructe proaspete, de sezon, cum sunt căpșunele, cu un pic de zahăr pudră vanilat. Orice variantă alegeți, budinca este una cât se poate de delicioasă, vă promit. Poftă mare să aveți și încercați și celelalte Băuturi din soia de la Inedit: aromă de căpșuni, portocale, miere și cereale sau varianta simplă, neîndulcită.