Laptele de soia nu e numai și numai pentru băut ca atare (deși e foarte bun), nu numai pentru shake-uri și cereale de la micul dejun, ci și la rețete de dulciuri în toată regulă. În cazul nostru de azi

  • crème caramel cu lapte de soia. Sau cremă de zahăr ars dacă vreți să îi spuneți
  • important e că e delicioasă și e făcută cu lapte de soia de la Inedit.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 350ml băutură din soia simplă de la Inedit
  • 250g zahăr
  • 2 ouă + 2 gălbenușuri
  • miezul de la un baton de vanilie

Încingem cuptorul la 160°C. Într-o crăticioară punem 200g zahăr și 100ml apă, le fierbem împreună, amestecând des, până când avem un caramel auriu, cam 5 minute așa. E important să amestecați des, că zahărul să nu se ardă și cu o pensula de patiserie udă, să trageți zahărul de pe pereții vasului, ca să nu cristalizeze. Când caramelul e gata, îl împărțim în mod egal între 4 ramekin (văsuțe ceramice mici, pentru porții individuale). Separat, într-un bol, amestecm ouăle, gălbenușurile, restul de zahăr și miezul de la batonul de vanilie până avem o cremă omogenă, pe care o turnăm în văsuțe, peste caramel. Așezăm vasele într-o tavă, turnăm apa astfel încât să ajungă până la jumătatea vaselor ceramice și dăm la cuptor. Le coacem 25 de minute sau până cremă este bine legată.

Lăsăm crème caramel să se răcească la temperatura camerei, apoi la frigider peste noapte. Și dimineață, chiar dacă o să fie greu și există șanse mari să intrați cu o linguriță în frigid la un pic de degustare, puteți să vă bucurați de o creme caramel delicioasă, foarte foarte răcitoare, pe care puteți să o mâncați cu linguriță, direct din ramekin sau să o răsturnați pe o farfurie.