Ingrediente:
- 1/2 ceașcă de băutură din soia cu aromă de vanilie Inedit
- 2 linguri de cremă de cocos răcită peste noapte
- 1 lingură de unt de cocos
- 1 ceașcă de caju
- 3 linguri sirop de arțar
Mod de preparare:
Se amestecă până se omogenizează. Se toarnă în forme de înghețată și se lasă la congelator cel puțin 2 ore.
Ingrediente pentru sosul de caramel:
- 1/2 ceașcă de curmale
- 2 linguri unt de arahide
- 1 lingură de ulei de cocos
- 50 ml apă
- 1 lingură de praf de vanilie
Mod de preparare:
Amestecați totul până devine cremos.
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 2 linguri ulei de cocos
- 60g praf de cacao
- 3 linguri de sirop de arțar
Mod de preparare:
Amestecați până devine cremos.
Mod de preparare:
În momentul în care înghețata este gata, glazurați-o cu ciocolată, apoi puneti-o la congelator. După 20 de minute, acoperiți cu câte un strat de caramel și ciocolată, având grijă ca înghețata să nu se topească. Se poate servi pe loc sau se poate păstra în congelator pentru mai târziu.
Această rețetă este realizată în colaborare cu Sorina Fredholm.