În rețetă de azi, pogăcele cu soia, am ales să înlocuiesc jumările din rețetă clasică de pogăcele cu jumări cu granule de soia Inedit, care s-au potrivit de minune și au ieșit niște pogăcele de să te lingi pe degete!

Ingrediente pentru 10 bucăți:

  • 50g Soia granule Inedit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, toate după gust
  • 100g unt rece, tăiat cubulețe
  • 350g făină
  • o linguriță praf de copt
  • 150ml lapte bătut + 4 linguri lapte bătut
  • semințe de susan pentru decor

Mai întâi ne ocupăm de granulele de soia, pe care le fierbem 15 minute în apă cu puțină sare, apoi le lăsăm să se scurgă foarte bine într-o sită, apăsându-le cu o lingură ca să iasă tot excesul de apă. Încingem apoi într-o tigaie uleiul de măsline și prăjim granulele de soia împreună cu sare, piper și ierburi arometice, până sunt frumos rumenite. Până se rumenesc granulele de soia, pregătim aluatul, apoi le incorporam în aluat. Pentru aluat, punem făină și cubulețele de unt într-un bol mare și le amestecăm bine cu mână, frecând bucățile de unt între degete până se mărunțesc. Aluatul trebuie să arate ca un pesmet măcinat mare. Apoi punem laptele bătut și frământăm un aluat elastic, în care, la final, incorporam și granulele de soia prăjite, pe care le lăsăm să se răcească la temperatură camerei. Lucrăm apoi pe planșetă pudrată cu făină și întindem o foaia de aluat de 2 cm înălțime și tăiem cu o formă rotundă pogacelele. Le așezam în tava tapetata cu hârtie de copt și le coacem 20 min în cuptorul încins la 180A°C.

După 20 de minute, scoatem tava din cuptor și stropim fiecare pogăcea cu lapte bătut și o presărăm cu semințe de susan, apoi mai coacem pogacelele alte 5 minute.

Nu pot să vă explic cât sunt de bune, și calde, proaspăt scoase din cuptor, cu puțin unt, și reci. Să vă fie de cel mai bine!