Tofu simplu, are un gust neutru și poate fi folosit la orice fel de preparate, de la creme sărate și până la dulciuri. Dacă nu ați mâncat tofu până acum, vă recomand cu drag tofu Inedit, este genial. Atât de bun încât l-am combinat într-o salată de ouă, cu un pic de chorizo afumat, pentru că da, tofu nu înseamnă numai o mâncare vegetariană, eu sunt carnivoră și voi știți bine asta, așa că l-am alăturat ingredientelor de origine animală și a ieșit cevaa.. mmmmmma.. să te lingi pe degetele de gospodină.
Ingrediente:
- 300g Tofu afumat Inedit
- 2 ouă fierte tari
- 3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt
- ½ ceapă roșie mică, tăiată foarte fin
- un fir ceapă verde tocat mărunt
- câteva feliuțe de chorizo sau cârnat uscat afumat, tăiat mărunt
- 1 ardei kapia mic, tăiat fin
- 4 linguri maioneză sau sos de usturoi
- o lingură sos de soia Inedit
- sare, piper, turmeric după gust
Mai întâi ne ocupăm de tofu. Tofu de la Inedit este în saramură, așa că mai întâi trebuie să scurgem bine lichidul din cutie, apoi să apăsam bine tofu cu prosoape de hârtie, pentru a scoate tot lichidul din el. Îl punem apoi într-un bol mare și îl maruntim fin cu furculița. Punem și ouăle, le maruntim și pe ele, apoi punem condimentele și sosul de soia. La ultimul pas, punem restul ingredientelor, amestecăm bine bine și gata!
Este o salată atât de aromată, în care se simte aromă de afumat de la tofu și este un amestec interesant de texturi, este cremoasă și totuși crocantă de la ingredientele proaspete.