Ingrediente:

5 bucăți curmale uscate, 300 gr căpșune, 2 linguri Lucuma pulbere sau miere, 100 gr tofu simplu (nu saramură), 150 ml lapte tofu simplu, 5-6 bucăți cuburi de gheață

Mod de preparare:

Curmalele se înmoaie în apă, apoi se scot sâmburii și se toacă gros. Se spală căpșunele, se usucă și se curăță. Se aleg pentru decor 2 fructe frumoase, iar restul se taie în bucăți. Se adaugă căpșunele și praful Lucuma sau mierea în blender și se amestecă la o treaptă mai mare. Se adaugă curmalele si se amestecă. Se adaugă cuburile de gheață, apoi tofu, laptele de soia și se amestecă până când se obține o masă cremoasă. Se toarnă lichidul în 4 pahare. Smoothie-ul se decorează cu căpșunele lăsate deoparte, întregi și se servește imediat.

Această rețetă este realizată în colaborare cu Chef Jakob Hausmann, Master in culinary art.