Azi folosim tofu în saramură și îl combinăm cu spanacul. De data asta, pentru spanac la cuptor, am scos oul și la partea de proteină am trecut la tofu, care este un tofu extra-ferm și este perfect pentru prăjit. Puteți să îl preparați exact că pe cașcavalul pane și s-ar putea să fiți surprinși și să vă placă mai mult decât cașcavalul.

Ingrediente:

  • o cutie de 300g tofu în saramură de la Inedit
  • 2 linguri ulei + 3 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe făină
  • 100ml smântâna dulce pentru gătit
  • 400g spanac congelat
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 250g mozzarella

Mai întâi ne ocupăm de tofu. Puteți folosi oricare tip de tofu Inedit a€“ în saramură simplu, cu mărar, cu chimen, afumat, cu ardei. Important este să scurgem lichidul din caserolă, apoi să îl tamponăm bine de tot cu hârtie de bucătărie, până nu mai lasă deloc lichid. Apoi, într-o tigaie, încingem cele 2 linguri de ulei de măsline și prăjim tofu tăiat cubulețe de cca 1 cm până e frumos rumenit pe toate părțile.

Într-o crăticioară punem cele 3 linguri de ulei de măsline și făină și le amestecăm bine, până făină nu mai are cocoloașe, apoi punem crăticioară pe foc 3-4 minute. Tragem de pe foc, punem spanacul, amestecăm și punem din nou pe foc, alte 3-4 minute, amestecând în continuu, ca să nu se prindă de fundul cratiței. Punem și smântâna dulce și usturoiul pisat, punem sare și piper după gust și punem din nou pe foc, până spanacul se îngroașă și avem o minunată cremă de spanac. Mai potrivim de sare și piper dacă e cazul. La final, tragem de pe foc și punem cubulețele de tofu. Amestecăm.

Încingem cuptorul la 180A°C și ungem cu unt un vas termorezistent. Punem spanacul în vas și îl nivelăm frumușel cu spatula, deasupra punem mozzarella și dăm totul la cuptor 20-25 de minute sau până mozzarella e topită și ușor rumenită.