Între șnițel de soia și șnițel de pui, l-aș alege oricând pe primul. Și în combinația asta, cu tortilla.. pfffffa.. e că o shaworma cu de toate, doar că într-o variantă mult mai sănătoasă.

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 2 tortilla
  • 8 bucăți soia Inedit felii pentru șnițele
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină + 100g făină
  • fulgi de porumb
  • sare, piper, o linguriță boia, o linguriță oregano, o linguriță busuioc
  • ulei pentru prăjit
  • 2 linguri cremă de brânză
  • 2 linguri smântâna
  • 2 linguri gorgonzola
  • 2 linguri parmesan răzuit
  • o cană valeriană
  • o cană spanac tânăr (baby spanac)
  • roșii cherry
  • 3-4 ciupercuțe tăiate felii subțiri

Fierbem feliile de soia Inedit 15 minute în apa cu sare, apoi le scurgem într-o sită câteva minute și le apăsăm între prosoape de hârtie, ca să fim siguri că am scos toată apa din ele. Dăm apoi feliile de soia prin făină, exact că și șnițelele obișnuite, din carne.

Separat, într-un bol, amestecăm ouăle, 2 linguri de făină și condimentele, apoi dăm feliile din soia prin ele, apoi prin fulgii de porumb, pe care îi maruntim dacă sunt prea mari. Prăjim apoi șnițelele în ulei încins, până sunt rumenite pe ambele părți. Până se prăjesc șnițelele de soia, facem sosul de brânză, pentru care punem în blender cremă de brânză, smântâna, gorgonzola și parmesanul și le amestecăm până avem un sos foarte foarte cremos.

Ungem fiecare tortilla cu sos de brânză, apoi punem frunze de valeriană, spanac, feliile de ciuperci, roșii, sare și piper (musami musai să nu uitați de sare și piper) și punem și minunatele șnițele de soia, apoi rulăm. A fost o tortilla cu șnițel crocant de soiaa delicioasă.